ROATA TIROLEZA A NUMERELOR

In cartea "The CODE - Unlocking the Ancient Power of your Birthday", autorii , J.Paungger si T. Poppe, aduc in atentie o metoda veche de secole, transmisa din generatie in generatie in familiile din Tirol, prin care, folosind data nasterii, se construia o Roata a numerelor cu ajutorul careia erau identificate punctele de forta si punctele slabe ale unei persoane, talentele cu care era inzestrata la nastere, dar si zonele deficitare care necesitau mai multa atentie si sustinere. Metoda facea parte dintr-o practica mai ampla folosita de vindecatorii din zona, analiza datei de nastere ducand si la descoperirea cauzelor bolilor. In Roata numerelor pot fi recunoscute capacitati profesionale, competente sociale, dar si provocari ale destinului.
Pentru construirea ei se deseneaza o cruce cu cele patru puncte cardinale si se ordoneaza numerele din data nasterii dupa urmatoarea schema, fiecarui numar fiindu-i atribuita si o culoare:

  • NORD - 6 si/sau 1 -  albastru
  • EST - 8 si/sau 3 - verde
  • SUD - 7 si/sau 2 - rosu
  • VEST - 9 si/sau 4 - alb 
  • CENTRU - 0 si/sau 5 - galben

Exemplu:
Data nasterii 16.5.1974 (primele 2 numere ale anului nu se iau in considerare, aici 1 si 9). 1 si 6 se pozitioneaza la Nord,  5 la centru, 7 la Sud si 4 la Vest.
Fiecare punct cardinal are caracteristici specifice. Ele corespund, mergand in sensul acelor de ceasornic, unui ciclu. Punctele cardinale unde lipsesc numerele reprezinta incercari, provocari ale destinului si trebuie completate prin experiente personale.
Roata Numerelor nu este statica, ea este de fapt o spirala: incepe cu sfarsitul vechiului si initierea unui nou inceput (Nord), continua miscarea cu stadiul de dezvoltare (Est), are loc manifestarea (Sud), avanseaza spre starea de stabilizare (Vest) si ajunge la finalizare (Nord), dupa care reporneste de la un alt nivel pe spirala.
Centrul are rolul de sprijin, este un fel de Jolly Joker, pentru oricare dintre punctele cardinale si in special pentru cele care lipsesc din Roata numerelor.

Ce reprezinta numerele din fiecare punct cardinal:

  • NORDUL (6 si/sau 1) - Carisma, viziune, determinare - prezenta lui 6 si/sau 1 garanteaza puterea carismei necesara succesului de public, chiar daca ea se ascunde sub un val de timiditate. Cei care au 6 sau/si 1 sunt rezistenti la efort indelungat, au putere de convingere si multa vointa. Sunt perseverenti, nu se lasa batuti cu una, cu doua, sunt adevarati inovatori, fiind cu mult inaintea timpului lor, sunt buni comunicatori. Nu le place sa fie subordonati sau sa aiba o slujba la stat. Ei sunt reformatori, pionieri in domeniile lor. Pot fi actori, avocati, filozofi, politicieni, cercetatori, profesori, profesionisti in media sau relatii publice. Diferente intre 6 si 1: in timp ce 1 tinteste foarte sus, 6 este mai usor de multumit, dar amandoi au o mare sete de cunoastere. 
  • ESTUL (8 si/sau 3) - Empatie si intuitie - prezenta lui 8 sau/si 3 determina abilitati legate de intuitie, de capacitatea de a vedea dincolo de aparente si de a face din instinct ceea ce trebuie si cand trebuie. Sunt iubitori de natura, cauta armonia, sunt saritori, plini de compasiune, empatici, senzitivi, rabdatori, toleranti, creativi, altruisti. Sunt vindecatori innascuti, ei stiu instinctiv cum sa trateze pornind de la cauza bolii si nu de la simptome. Ei sunt mai degraba doctori de suflet. Marea lor provocare este raportul dintre intuitie si actiune. Ei pot sa aiba perceptii corecte, dar o anumita comoditate poate sa-i impiedice sa isi implementeze ideile. Diferente intre 8 si 3: in timp ce 3 are tendinta sa devina medic sau vindecator, 8 are o chemare mai mare spre energia muzicii.
  • SUDUL (7 si/sau 2) - Foc si pasiune - prezenta lui 7 sau/si 2 determina calitatile unei personalitati vibrante, plina de energie si carisma, curioasa si vesela la orice ora din zi sau din noapte. Oamenii la care centrul de greutate se afla in sud sunt entuziasti, plini de viata, dornici de schimbare, temperamentali, pasionati, gasesc repede solutii la orice problema, sunt buni entertaineri si comunicatori. Sunt foarte perseverenti, dar fara perspectiva succesului, perseverenta nu are nicio valoare pentru ei. Diferente intre 7 si 2: in timp ce 2 este mai aprig, mai spontan si mai putin rabdator, 7 este mai putin spontan si mai rezistent.
  • VESTUL (9 si/sau 4) - Indemanare si prudenta - 9 sau/si 4 aduc forta, determinare si eficienta. Ambitia combinata cu prudenta ii face pe oamenii din Vest competitori de succes. Sunt buni oameni de afaceri, au simtul afacerilor in sange, domeniul finantelor le este foarte familiar, ei invata sa socoteasca mai repede decat invata sa citeasca. Deasemenea au o dexteritate manuala innascuta si se simt confortabil in activitati care cer manualitate. Diferente intre 4 si 9: in timp ce persoanele cu 4 tind sa practice meserii care cer manualitate, cei cu 9 au un simt al afacerilor mai pronuntat.
  • CENTRUL (0 si/sau 5) - Stabilitate si putere - cei dotati cu 0 sau/si 5 au asigurata stabilitatea in aproape toate situatiile vietii. Pasiunea si spiritul de sacrificiu, creativitatea, generozitatea, echilibrul, sunt cateva din calitatile omului de Centru. A avea numere in centru, inseamna a avea radacini puternice. Intre 0 si 5 exista o diferenta: in timp ce 5 aduce vointa si conexiune cu pamantul (fiind numarul gradinarilor si fermierilor), 0 se refera mai mult la aspectele spirituale ale vietii, dar in acelasi timp, poate capata calitatile numerelor din celelalte puncte cardinale.
Caracteristicile punctelor cardinale din Roata tiroleza seamana destul de bine cu imaginea pe care o avem si noi despre oamenii care traiesc in diferite zone ale tarii sau lumii, ca de exemplu: oamenii din Nord ni se par seriosi, ambitiosi, perseverenti, cei din Est sunt deschisi, sensibili, plini de compasiune, cei din Sud sunt exuberanti, veseli, glumeti, spontani, cei din Vest sunt prudenti, eficienti, buni meseriasi, economi, iar cei din Centru au cate putin din fiecare.

Exista 31 posibile combinatii intre diferitele puncte cardinale, unele au un singur punct cardinal (cinci), altele doua puncte cardinale (zece combinatii, de ex. Nord-Est, Est-Sud, Sud-Vest, etc.), trei puncte cardinale (zece combinatii, de ex. Nord-Est-Sud, Est-Sud-Vest, Nord-Est-Vest, etc.), patru puncte cardinale (cinci), toate punctele cardinale (una).

Expresia grafica a codului personal se numeste SEMNATURA si este ca un SIGILIU personal.

Exemple:
A) Cu un singur punct cardinal:

Madalina Diana Ghenea are o Semnatura mai rar intalnita, formata dintr-un singur punct cardinal, Est, caracterizata pe scurt prin: empatie, muzicalitate, darul vindecarii.
Cei din Est au un suflet bun de la natura, sunt loiali, plini de bunavointa, gata sa ajute pe oricine. E posibil sa nu constientizeze aceste daruri, pentru ca ei cred ca toata lumea le are. Fiind foarte sensibili, li se pare ca viata e plina de spini si ii raneste tot timpul. De multe ori au tendinta sa-si ascunda sentimentele pentru ca nu stiu sa gestioneze o energie atat de puternica. Ei sunt genul tolerant "live and let live", si de aceea au un efect calmant asupra celor aflati in preajma lor. Trebuie sa invete cum sa contrabalanseze lipsa celorlalte puncte cardinale. Pentru a integra Sudul trebuie sa se imbrace sau sa foloseasca in casa culoarea rosie, pentru Vest, pentru mai multa determinare si precizie sa foloseasca albul, pentru Nord, pentru a nu se lasa pacaliti, sa foloseasca negru si albastru, iar pentru impamantare, galbenul Centrului. Casa lor ar trebui sa arate ca un curcubeu, dar fara verde (estul) pe care il au din plin. Deasemenea ar trebui sa aiba langa ei mai degraba oameni din Sud, cu 2 si 7, care sa le promoveze ideile, decat oameni din Nord, cu 1 si 6, cum a avut Madalina pana acum, gen Buttler sau DiCaprio.

B) Cu doua puncte cardinale:


Emil Boc are Semnatura Nord-Vest, cu centrul de greutate in Nord. Aceasta combinatie este un amestec de disciplina, vointa puternica, dorinta de a spune lucrurilor pe nume, constituite intr-o forta capabila sa darame orice obstacol. Posesorul unei astfel de Semnaturi este determinat, profund, creativ si destinat succesului. Nu tolereaza sa fie dirijat de altii. Lipsa Estului il face sa nu empatizeze cu ceilalti si de aceea dinafara pare un tip egoist.
Copiii cu o astfel de semnatura sunt foarte bataiosi, sunt incapatanati si greu de stapanit. Daca la scoala nu au note mari, e din cauza ca se plictisesc, nu fiindca nu pot sa invete, dimpotriva, sunt foarte inteligenti.
Energia supradimensionata a Nordului ( cu trei de 6) poate duce la stari extreme, de aceea este necesara experienta rabdarii. Acesti oameni pot fi deasemenea dornici de putere, si constienti de calitatile si cunostintele lor, pot deveni cam increzuti. Daca nu isi gasesc mediul in care sa se desfasoare, devin nervosi si plictisiti.


Semnatura Nadiei Comaneci este Nord-Sud, cu centrul de (foarte mare) greutate in Nord. Cele doua extreme Nord si Sud se unesc in aceeasi pesoana: determinat, curajos, vointa puternica, energic, activ, pasionat, vesel.
Autorii cartii spun ca aceasta este Semnatura atletilor de top care raman in constiinta umanitatii, pentru ca aici e vorba de multa ambitie, dar este si Semnatura celor care au curajul sa-si traiasca viata intr-un mod deosebit, precum voluntarii de la Crucea Rosie sau Medicii fara frontiere.
Calitatea de baza a celor care au aceasta Semnatura este placerea de a impartasi celorlati cunostintele lor. Cei mai talentati profesori au aceasta Semnatura.
Nadia, avand centrul de greutate in Nord, poate fi considerata ca apartinand Nordului pur. Niciodata nu se dau batuti, pentru ei nu exista obstacole de netrecut, considerand ca ele fac parte din ritmul natural al vietii. Energia numerelor 1 si 6 reprezinta energia apei si seamana cu un rau involburat care imbogateste locurile pe care le strabate, oricat de indepartate ar fi.

C) Cu trei puncte cardinale:
Mugur Isarescu are Semnatura (inafara de cea de pe bancnote...) Nord-Est-Vest, ea se mai numeste si "Acoperisul".
Este semnatura celor care realizeaza tot ce isi propun. Intotdeauna vor fi in atentia publicului prin realizarile personalei si nu prin publicitate ieftina sau marketing.
Nordul (1) le aduce perseverenta, viziune, curaj, dorinta de a invata si de a face studii complexe, Estul (8) altruismul si empatia necesare unui contact cu publicul, iar Vestul (4 si 9), care in acest caz reprezinta centrul de greutate, le aduce un talent innascut in domeniul finantelor, practicism, dorinta de afirmare! Lipseste Centrul, ceea ce poate sa le dea un anumit tip de insatisfactie, chiar daca au succes. Lipseste si Sudul, ceea ce inseamna mai putina expansivitate si risipa de energie.

Simona Halep are Semnatura  Nord-Sud-Vest, pe scurt "Cu perseverenta si intelepciune spre succes si chiar mai mult decat atat". Succesul inseamna pentru fiecare altceva, pentru posesorii acestei semnaturi inseamna ceva palpabil, concret. In acest caz poate insemna multi bani. Cei care au aceasta Semnatura nu vorbesc niciodata despre bani, ei ii au, ii folosesc, ii iubesc. Cu doi de 9 in Vest, cred si eu!
Sunt foarte inventivi, au o minte foarte ascutita si spirit de initiativa, niciodata nu ii vedem in situatii dificile pentru ca isi revin foarte repede, dand impresia ca toate problemele sunt floare la ureche pentru ei. Sunt persoane care nu isi asuma riscuri, intotdeauna actioneaza foarte calculat, iar fiindca intotdeauna cad in picioare, nu vor invata niciodata din propriile greseli. "Nimeni nu ma poate opri" este deviza lor.

Victor Ponta are Semnatura Sud-Vest-Centru, cu centrul de greutate in Sud. Orice punct cardinal, cand este supradimensionat, tinde spre extreme, cu atat mai mult Sudul, unde, cu mai mult de 10 unitati, exista pericolul unei supraexcitabilitati, iar entuziasmul poate degenera in isterie, supararea in accese de nervi si tendinte dictatoriale. Nu intamplator Victor Ponta apartine politicii colorate in rosu, culoarea sudului fiind rosu. Pentru compensare si echilibrare ar trebui sa poarte culorile punctelor cardinale care ii lipsesc, si anume, albastru sau negru pentru Nord si verde pentru Est. Aceasta semnatura ii confera darul persuasiunii, cu conditia ca vorbele lui sa nu se transforme in palavrageala fara rost.
Lipsa Nordului il poate enerva foarte tare fiindca nu poate accepta ca exista altii mai destepti decat el, mai ales in cazul cand increderea de sine lipseste.
Lipsa Estului il face sa nu aiba prea multa intuitie si nici sa stie ce inseamna compasiunea, ceea ce il impinge sa faca multe gafe inainte de a invata lectiile vietii.

Loredana Groza are semnatura Nord-Sud-Centru, cu doua puncte cardinale de forta Nord si Centru, o semnatura foarte puternica, avand nenumarate posibilitati de dezvoltare. Tendinta generala a celor nascuti cu aceasta semnatura este sa se remarce in domeniul relatiilor publice sau media. Toti sunt carismatici si au o mare vizibilitate la public. Prezenta a doi 0 la centru accentueaza posibilitatea ca acestia sa inlocuiasca orice punct cardinal lipsa, de unde si aura de lumina care o rasfrange centrul in orice directie a Rotii numerelor.
Loredana are in Nord si 1 si 6, ceea ce ii accentueaza calitati precum: vointa puternica, puterea de convingere, vizionarismul, perseverenta. Nordul nu este niciodata satisfacut de lucruri superficiale, el va cauta intotdeauna adevarul si profunzimea. Nordul nu se multumeste cu roluri secundare, el vrea sa fie lider intotdeauna, iar pe ceilalti ii considera ajutoare in implinirea destinului lui.

D) Cu patru puncte cardinale:

Marius Moga are Semnatura Nord-Est-Sud-Centru si se numeste "Imaginativul". Cei care au aceasta semnatura sunt dintre cei care stiu din instinct ce sa faca, fara sa trebuiasca sa invete. Au o energie spirituala care le permite o conexiune directa cu fata nevazuta a lumii. Sunt atat de talentati, incat cu greu se hotarasc ce sa aleaga in viata. Nu le plac lucrurile superficiale, barfele sau sa piarda timpul cu activitati care nu-i intereseaza.
Lipsa Vestului ii face mai putin preocupati de bani, de aceea trebuie sa fie atenti, fiind onesti si generosi, avand un Est bine incarcat, pot fi usor pacaliti. De aceea, daca nu invata singuri regulile businessului, ar fi bine sa-si ia un bun consultant financiar. Avand chiar numere duble in Nord, Marius Moga are tendinta de a-si dori puterea cu orice pret, dar si o anumita nervozitate care ii creaza stari contradictorii. Estul, unde are la fel doua numere, este casa vizionarismului, cea care permite intelegerea unor situatii chiar daca nu se refera la experiente personale directe. Estul are deasemenea energia si entuziasmul tanarului care porneste sa cucereasca lumea.

Andreea Balan are si ea o Semnatura speciala, cu toate cele patru puncte cardinale complete, Nord-Est-Sud-Vest - toate drumurile sunt deschisecu centrul de greutate in Est. Fiind daruiti cu multiple calitati, cel mai greu le este unor astfel de oameni sa aleaga spre ce domeniu sa se indrepte. Ei pot realiza cu mare usurinta lucruri pentru care altii se straduiesc din greu. Niciodata nu isi pierd vremea cu lucruri superficiale, sunt foarte atenti la lucrurile importante in viata si la modul cum isi construiesc succesul. Cand au in minte un proiect, stau si il pritocesc un timp destul de lung, incat ceilalti au impresia ca nu fac nimic. De fapt standardele inalte pe care si le impun, ii determina sa ia deciziile cu intarziere si sa judece bine inainte de a actiona. Estul fiind centrul de greutate, ii aduce Andreei talentul muzical, intuitia, empatia si comunicarea cu ceilalti. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pageviews last month