NUMEROLOGIA HO'OLOKAHI

Tyler Mongan este autorul cartii  "HO'OLOKAHI NUMEROLOGY" care sintetizeaza un sistem numerologic provenit din invataturile transmise de Yogi Bhajan discipolilor sai si care stau la baza si altor sisteme numerologice cum sunt numerologia Akara sau numerologia tantrica.  El arata modul in care putem folosi numerele pentru ca drumul ales in clipa nasterii sa fie unul al implinirii, iar calatoria sufletului prin aceasta viata sa fie una constienta, darurile, calitatile, provocarile vietii, lectiile pe care le primim, sa fie spre crestere si evolutie.
Numerele se ordoneaza intr-o diagrama cu trei coloane, iar calculele trebuie sa tina seama de urmatoarea regula: toate numerele se reduc prin adunare simpla la numere cu o singura cifra, inafara de 11 si 10, care nu se reduc niciodata la 2, respectiv la 1. Fiecare numar trebuie interpretat si inteles in stransa legatura cu intregul tablou numerologic. Interpretarea se face incepand cu coloana din centru, numita ESENTA, formata din ziua nasterii (SUFLETUL), luna nasterii (LECTIA) si suma lor (FUNDATIA). Urmeaza coloana din dreapta, CALITATILE sau DARURILE, formata din suma ultimelor 2 cifre din anul nasterii (TALENTUL), totalul numerelor din anul nasterii (TRECUTUL), si suma lor (EXTRA-CALITATI). In coloana din stanga, numita PROIECTIILE, se afla PROIECTIA si ESENTA, care reprezinta modul in care ne percep ceilalti.
Ca suma a tuturor numerelor din data nasterii, avem DRUMUL (SCOPUL) VIETII, pozitionat alaturi de tabel, ca o concluzie a analizei numerologice.
  Numerele din tabel au urmatoarele semnificatii si pozitionari:


Sistemul acesta (ca si sistemul AKARA sau Numerologia sufletului) foloseste numerele de la 1 la 11, ele fiind corelate cu cele 10 corpuri de energie (cf. Kundalini Yoga) plus al 11-lea corp care le include pe toate celelalte 10 corpuri. 
Intelegerea caracteristicilor fiecarui corp de energie, ajuta la intelegerea semnificatiilor numerelor.

NUMARUL
CORPUL ENERGETIC
CARACTERISTICI NUMAR
POZITIVE
NEGATIVE
1
CORPUL ANIMIC
Este insasi energia sufletului, exprimarea sinelui. Este ca o samanta care asteapta sa germineze, are multa energie creativa, dar trebuie sa astepte timpul si locul potrivit pentru a se exprima pe sine.
Independent, creativ, concentrat, dornic sa se cunoasca pe sine, calitati de leader
Incapatanat, egoist, lipsit de compasiune, incapabil sa se cunoasca pe sine
2
MINTEA NEGATIVA
Este energia mintii care poate sa vada pericolele sau carentele intr-o anumita situatie. Exprima grija pentru viitor, vede latura negativa a vietii, in scopul de a dezvolta discernamantul si a fixa limitele protectiei.
Are simtul pericolului, vede mai intai partea negativa a lucrurilor, ii place sa lucreze in parteneriat, daruieste din inima
Negativist, nu vede pericolele, se simte abandonat si respins, se ataseaza prea mult de orice si de oricine
3
MINTEA POZITIVA
Este energia mintii care poate sa recunoasca lucrurile benefice sufletului si arata cum suntem conectati cu lucrurile care nu fac parte din sinele nostru.
Vede mai intai partea pozitiva a lucrurilor, sociabil, ironic, plin de umor, vede imediat potentialul unei situatii
Negativist, deprimat, nesigur, se simte lipsit de sustinerea celorlalti, sufera ca nu este admirat de ceilalti

4
MINTEA NEUTRA
Este energia care observa viata, fara sa judece ce este pozitiv sau negativ. Ea ajuta la luarea deciziilor, fiindca stie sa cantareasca binele sau raul intr-o anumita situatie.
Bun organizator, are stapanire de sine, este detasat, are atitudine neutra, vede lucrurile in mare
Exagerat de rational, nu poate vedea intregul tablou al unei situatii, intr-o disputa devine partinitor, critic, sceptic
5
CORPUL FIZIC
Este energia care ajuta la exprimarea in plan fizic a sufletului, pentru a-si putea transpune in forme tangibile ideile.
Foarte activ din punct de vedere fizic, plin de energie, flexibil, bun comunicator, calitati de profesor, spirit de sacrificiu
Ii place sa manance (in special dulciuri), cauta confortul, nu sesizeaza prioritatile, dezechilibrat, narcisist
6
ENERGIA INIMII
Este energia care ajuta la asumarea responsabilitatilor in viata, care determina echilibrul dintre planul fizic si planul astral. Reprezinta simtul dreptatii, integritatea, protectia, proiectia, perceptia si intuitia.
Protector, talent de vindecator, foarte atasat de casa si familie, dornic sa invete lucruri noi, are stima de sine, incredere in fortele proprii
Vorbeste fara sa gandeasca, lipsit de onestitate, nu se simte acasa nicaieri, bolnavicios
7
CORPUL AURIC
Este energia aurei care este considerata expresia fizica a sistemului de chakre.
Constiinta de sine foarte puternica, stabileste limite clare in relatiile cu ceilalti, ii place sa fie singur, ii inspira pe ceilalti
Mereu ingrijorat, nu stie sa-si rezolve propriile framantari, ii e frica de singuratate, nervos, compulsiv, foloseste un limbaj negativ fata de sine si fata de ceilalti
8
CORPUL PRANIC
Este campul care inconjoara corpul fizic si il protejeaza de boli, el reprezinta conexiunea cu infinitul.
Vindecator inascut, luptator curajos, personalitate puternica, bun antreprenor, manevreaza banii cu usurinta, vizionar, talent de lider
Isi foloseste energia in actiuni de natura grosiera (mancare, stimulente, droguri), foarte critic si autocritic, se infierbanta usor, prea autoritar
9
CORPUL SUBTIL
Este energia care umple spatiul dintre corpul fizic si limita exterioara a corpului auric. Ea contine toate informatiile si intelepciunea adunata de predecesorii nostri, dar si experienta acumulata in vietile noastre trecute.
Bun cunoscator al misterelor vietii, inteligent, intuitiv, are acces nelimitat la cunoastere, vine cu idei noi in special legate de actiuni umanitare
Naiv, inconsistent, indisciplinat, nerecunoscator, lasa lucrurile neterminate, nu intelege viata, este confuz
10
CORPUL RADIANT
Este energia sufletului care radiaza inspre exterior. Ea permite sufletului sa se exprime, sa straluceasca, sa fie perceputa de ceilalti la modul subtil.
Prezenta carismatica, sufletul lui radiaza, foarte creativ, lider necontestat, initiator, invingatori in orice situatie, totul trebuie sa fie la superlativ pentru el
Prea mandru, exagerat de perfectionist, energia lui este fluctuanta, are dese accese de furie

11
CORPUL SPIRITUAL
Contine toate energiile corpului care lucreaza in sinergie ca un singur corp si in acord perfect cu divinitatea.
Toate corpurile sunt conectate, numar de maestru, guru, traieste in acord cu legile divine, este inspirat si ii inspira pe ceilalti
Deconectat de divinitate, suparat ca trebuie sa repete experienta vietii, mahnit pentru limitele fizice pe care le are

Cum se face analiza numerologica, se poate vedea mai clar din urmatoarele exemple:

Donald Trump s-a nascut in 14.6.1946.
Numerele care stau la baza definirii drumului sau in viata (scopul vietii) sunt:
  • SUFLETUL = ziua nasterii = 14 = 1+ 4 = 5. Cheia lui 5, in aceasta pozitie, este sa stie sa-si tina sub control gandurile si emotiile. Un 5 este fizic activ, are multa energie de daruit, straluceste in orice situatie, este flexibil, echilibrat, isi cunoaste prioritatile;
  • LECTIA = luna nasterii = 6. Intrucat nr. 6 reprezinta energia inimii, lectia lui 6 este sa isi mentina angajamentele si sa faca totul cu inima deschisa. Un 6 are stima de sine, se simte protejat, iar prezenta lui ii face si pe ceilalti sa se simta protejati la randul lor. Este iubitor de casa si familie. Vrea sa-si manifeste si in lume bunele intentii.
  • FUNDATIA = SUFLETUL + LECTIA =  5+ 6 = 11. Baza, fundamentul pe care se sprijina, este reprezentata de un numar legat de corpul spiritual (toate corpurile in unul singur). El aduce abundenta sub orice forma, inspiratie, vizionarism, acces la toate energiile corpului, conectare la divinitate, dar si la experientele terestre. Este numarul maestrului divin (guru).
  • TALENTUL = suma ultimelor cifre din anul nasterii = 4+6 = 10. Talentul de care e constient este legat de corpul radiant care-i confera forta si putere indiferent ce face. Se poate considera centrul universului, stapanul castelului, lider inascut, carismatic, inovator si initiator, cel mai bun dintre cei buni.
  • TRECUTUL = totalul numerelor din anul nasterii = 1946 = 1+9+4+6 = 20 = 2. Numarul 2 se refera la corpul numit Mintea negativa. Un 2 vede partea negativa a vietii mai intai, simte pericolele si ia deciziile in consecinta. Se conecteaza usor cu ceilalti, are sfaturi bune pentru oricine.
  • EXTRA-CALITATI = Talent + Trecut= 10 + 2 = 12; 1+2 = 3. Numarul 3 vine cu optimism, veselie, inspiratie. Fiind legat de corpul numit Mintea pozitiva, numarul 3 aduce o viziune pozitiva a supra lumii. Un 3 este un magician placut de toata lumea, ii inspira pe toti, este un bun mediator.
  • PROIECTIA = Suflet + Talent = 10 +5 = 15; 1+5 = 6. El este vazut ca o persoana protectiva, cu bune intentii, care face totul cu inima deschisa. Aceasta este prima impresie pe care o lasa celorlalti.
  • ESENTA proiectiei (de care persoana devine constienta la maturitate) = Lectia + Trecut = 6 + 2 = 8. Numarul 8, ca in alte sisteme numerologice, este numarul puterii. El este vazut ca un bun antreprenor, care stie sa faca lucrurile sa se intample, are multa energie, stie sa ia decizii, este conectat total la sursele de energie, este un catalizator pentru cei din jur.
  • SCOPUL VIETII sau DRUMUL VIETII = suma tuturor numerelor din data nasterii = 1+4+6+1+9+4+6 = 31; 3+1 = 4. Numarul 4 este conectat la corpul de energie numit Mintea neutra. Este numarul celui care vede si partea pozitiva si partea negativa a lucrurilor, el trebuie sa ia decizii echilibrate, sa fie complet neutru si detasat. Este un bun organizator, logic, vede lucrurile in perspectiva. 

Hillary Clinton s-a nascut in 26.10.1947. Are si ea, ca Donald Trump, multe numere de putere, incepand cu SUFLETUL (ziua nasterii), continuand cu LECTIA (luna nasterii), TALENTUL, PROIECTIA, etc.
  • SUFLETUL= ziua nasterii = 26 = 2+6 = 8. Numarul 8 in aceasta pozitie arata ca ea a fost constienta de calitatile sale de lider inca din frageda tinerete. Un 8 are multa energie, nu are teama de nimic, este un luptator inascut. El se simte abandonat daca nu poate sa-si manifeste calitatile de sef. Intrebarea pe care trebuie sa si-o puna un 8 este in ce masura actiunile sale ii afecteaza pe ceilalti.
  • LECTIA = luna nasterii = 10. Numarul 10 este la fel un numar de lider. Fiind legat de Corpul radiant numarul 10 face ca sufletul sa radieze in lume si sa-si manifeste curajul si capacitatea de a fi in fruntea bataliei. Intrebarea lui 10 este "Sunt eu cel mai bun dintre cei buni?". 
  • FUNDATIA = SUFLETUL + LECTIA =  8+10 = 18; 1+8 = 9. Baza, fundamentul pe care se sprijina, este reprezentata de un numar legat de Corpul subtil, 9 aduce intuitie, cunoasterea profunda a vietii, initiative legate de actiuni umanitare.
  • TALENTUL = suma ultimelor cifre din anul nasterii = 4+7 = 11. Talentul constientizat este reprezentat de un numar legat de corpul spiritual (toate corpurile in unul singur). El aduce abundenta sub orice forma, inspiratie, vizionarism, acces la toate energiile corpului, conectare la divinitate, dar si la experientele terestre, este numarul maestrului divin (guru). Ce viseaza 11, 8 construieste.
  • TRECUTUL sau numarul karmic (talentele mostenite sau care vin din alte vieti) = totalul numerelor din anul nasterii = 1+9+4+7 = 21; 2+1 = 3. Este un numar care aduce o viziune optimista asupra lumii, Cel aflat sub influenta sa este vesel, creativ, sociabil, plin de umor. 
  • EXTRA-CALITATI (sunt daruri care vin in ajutor in momentele grele ale vietii) = Talent + Trecut= 11 + 3 = 14; 1+4 = 5. Un 5 este fizic activ, are multa energie de daruit, straluceste in orice situatie, este flexibil, echilibrat, isi cunoaste prioritatile.
  • PROIECTIA = Suflet + Talent = 11+8 = 19; 1+9 = 10. Prima impresie pe care o lasa a supra celorlalti este aceea de lider. Orice va face, va fi in centrul atentiei, va radia, isi va asuma rolul de razboinic aflat in fruntea ostilor.
  • ESENTA proiectiei (de care persoana devine constienta la maturitate) = Lectia + Trecut = 10 + 3 = 13; 1+3 = 4. Impresia pe care o lasa este aceea de persoana echilibrata, care cantareste bine lucrurile, observa, are o viziune de ansamblu si da sfaturi fara sa judece.
  • SCOPUL VIETII sau DRUMUL VIETII = suma tuturor numerelor din data nasterii = 2+6+1+0+1+9+4+7 = 30 = 3. Este numarul magicianului, jovial, expresiv, creativ, vede partea pozitiva a vietii, ii place sa lucreze in echipa, pare ca trece prin viata cu usurinta fiindca nu ia lucrurile in tragic.
Analiza numerelor din data nasterii lui Robert De Niro dupa sistemul HO'OLOKAHI, pune in evidenta aspecte interesante, si anume: prezenta a doar trei numere in tabloul sau numerologic (6, 7 si 8), precum si o anumita simetrie a pozitionarii numerelor, ceea ce inseamna ca numerele sale lucreaza in armonie pentru implinirea destinului sau.
Cand numerele din ESENTA, SUFLET, SCOP lucreaza impreuna, incepem sa intelegem care este misiunea sufletului si ce anume trebuie sa facem pentru implinirea scopului pentru care ne-am nascut.
Numarul 8 apare atat in pozitia SUFLET, cat si in LECTIA si TRECUT. Fiind legat de Corpul pranic, el defineste o persoana cu multa energie, cu o personalitate puternica, care stie sa ia decizii, dar si sa faca lucrurile sa mearga, fiind un factor catalizator pentru cei din jur.
Numarul 6 apare in PROIECTIA, EXTRACALITATI si SCOPUL VIETII, ceea ce inseamna ca el are acele calitati mostenite, pe care ceilalti le si proiecteaza asupra sa, dar in acelasi timp ele sunt in concordanta si cu SCOPUL VIETII. Numarul 6 fiind numarul inimii,  tot ce face, face cu inima deschisa, prezenta sa creeaza spatii sacre oriunde se afla.
Numarul 7 apare ca FUNDATIE, TALENT si ESENTA. Fiind legat de Corpul auric, numarul 7 face ca aura lui sa straluceasca, vocea lui fiind imediat auzita. El are o constiinta de sine foarte puternica, stabileste relatii clare cu ceilalti, se descurca in orice situatie, stie sa spuna ce trebuie, cand trebuie, uneori ii place singuratatea, fiind un eremit printre oameni.

Analiza tabloului numerologic dupa sistemul HO'OLOKAHI dezvaluie si la Robert Redford ca si la Robert De Niro, o personalitate de exceptie. Robert Redford are doar 3 numere care-i definesc parcursul vietii, 8, 9 si 10, dintre care numarul 9 apare in cinci pozitii ale tabloului numerologic.
Numarul 9 este expresia Corpului Subtil. Este o energie care contine toate informatiile si invataturile pe care le adunam de la stramosii nostri, experientele si genele mostenite de la acestia. Este o energie care permite intelegerea profunda a realitatii, cunoasterea unor aspecte care de obicei sunt ascunse. Implinirea destinului inseamna corecta aliniere a pasiunilor, a cunostintelor acumulate, a darurilor cu care ne-am nascut, spre a ne simti impliniti, impacati, fericiti.
Tyler Mongan considera ca cele trei numere reprezentand ESENTA, SUFLETUL si SCOPUL formeaza impreuna un traseu, un drum, DRUMUL VIETII. In cazul lui Robert Redford cele trei numere sunt de fapt unul singur, si anume 9, exista, deci, o armonie perfecta intre constiinta de sine, talentele mostenite, intre armonia interioara si cea exterioara, intre felul in care e perceput de ceilalti si felul in care se vede el insusi. Un 9 trebuie sa stie cum sa patrunda misterele vietii, sa mentina o prezenta calma pentru pentru a percepe intuitiv esenta lucrurilor. El este inteligent, disciplinat, bine conectat la ceea ce se intampla in jurul sau. Robert Redford are intotdeauna acea privire care pare sa zica: "eu stiu ceva, ce voi nu stiti...".


Si in cazul Andreei Esca se constata un lucru destul de comun personalitatilor puternice, si anume prezenta in tabloul numerologic a unui numar mic de numere, in cazul ei fiind vorba de 8, 9, 10 si 11. dintre care 10 si 11 fiind predominante. Ce inseamna aceasta? Inseamna ca destinul este mai usor de implinit, ca exista o coerenta si o armonizare intre diversele aspecte ale personalitatii sale, ca limitele sau blocajele sunt minime.
Numerele din coloana din mijloc au o influenta mai mare in prima parte a vietii, intre 0-27 de ani, deci constiinta de sine este definita la Andreea Esca inca din prima parte a vietii, si intrucat ea coincide cu insusi Drumul vietii, dar si cu felul in care o vad ceilalti, toata traiectoria vietii ei este una coerenta, fara obstacole majore.
Pe de alta parte, numerele ei sunt numere de putere, numere care reprezinta energii puternice, legate de Corpul Subtil, Corpul Radiant si Corpul Spiritual.

"Ai 10 Corpuri, știi asta? Ai un corp spiritual, care este sufletul. Ai o minte negativă care îți oferă dreptate în viață. Ai o minte pozitivă care îți dă inspirație pentru a atinge un scop. Ai mintea neutră care îți oferă succes, victorie și prosperitate.
Ai un corp fizic care este un instrument cu care te poți realiza. Ai o Linie Arcuită care se întinde de la un lob al urechii până la celălalt. Femeile mai au o Linie Arcuită care merge de la un mamelon la celălalt. Ai o aură. Aura este corpul care reprezintă și integrează sufletul, mintea și corpul tău.
Apoi ajungi în corpul subtil; acesta este locul unde ești mai înțelept, mai rapid și mai bun decât ceilalți. Apoi există Corpul Pranic alături de modul de trăire. Iar apoi vine Corpul Radiant; acesta este scutul tău, care este automat.
Nu ești doar corp fizic.”  
Yogi Bhajan despre cele 10 corpuri

2 comments:

  1. Va rog pentru 1 iulie 1952 iese scopul vietii 6 in loc de 7 cum ?

    ReplyDelete
  2. Iese 7, nu 6. Este egal cu suma tuturor numerelor din data nasterii: 1+7+1+9+5+2= 25 = 7 sau cu suma dintre ESENTA si SUFLET, este acelasi lucru.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pageviews last month