SEFUL TAU SI NUMEROLOGIA


Daca stii data de nastere a sefului tau, poti sa afli la ce sa te astepti de la el, ce ii place sau ce nu ii place, cum va reactiona in anumite situatii, ce asteptari are el de la subalterni, cum poti sa-l abordezi, ce atitudine sa ai fata de el. 
Aduna toate cifrele din data lui de nastere, reducand suma la o singura cifra, mai putin 11.
De exemplu: 7.9.1965 = 7+9+1+9+6+5 = 10 = 1
Sau;
15.9.1967 = 1+5+9+1+9+6+7 = 38 = 3+8 = 11








Conducatorul
Este seful tipic, nascut pentru a conduce. Este dotat cu multa vointa, discernamant, forta de caracter, viteza de reactie, este entuziast, ii place sa-si asume riscuri, sa inoveze, sa-i dinamizeze pe ceilalti. La locul de munca are nevoie de o atmosfera in care sa-si demonstreze calitatile, nu suporta un mediu conservator. El este pionierul, cel care e primul cand e vorba de un nou proiect, stie sa-si motiveze subalternii. Pentru el nu exista sarbatori sau zile libere. Dupa un week-end vine cu o gramada de idei noi.

Un astfel de sef fiind mereu in actiune, trebuie sa-i arati ca si tu lucrezi, ca esti cufundat pana peste cap in munca, ii place sa vada mult entuziasm si frenezie la locul de munca. Nu tolereaza lipsa de interes, lincezeala. “Time is money” pentru el, asa ca ritmul de munca trebuie sa fie unul rapid si eficient. Se poate colabora cu el daca respecti termenele lucrarilor, nelasand nimic de facut pe ultima suta de metri. Trebuie sa fii rapid, fiindca te urmareste indeaproape. Nu e bine sa deschizi un conflict cu el. Mai bine gasesti un moment potrivit pentru o discutie in particular, altfel agenda sa e foarte incarcata. 

Cooperantul
Foarte rar poti gasi un sef cu cifra 2, e posibil sa fi ajuns acolo din intamplare, impotriva vointei lui. Este seful cel mai intelegator dintre toti. Este foarte sensibil si amabil. Incearca sa-i convinga pe ceilalti cu diplomatie, este un bun mediator si respecta parerile celorlalti. Este o persoana de incredere, este intuitiv, ii place sa asculte confidentele celorlalti. Partea negativa este ca, avand o anumita nesiguranta, intoarce problemele pe toate fetele.

In situatii dificile intra in panica si de aceea trebuie sa stii sa ii dai increderea necesara si sa simta ca are un ajutor in tine. E bine sa ai initiative, pentru ca el iti va urma imediat ideile, nu este omul care sa-si sustina propriile idei pana in panzele albe, mai degraba e plin de bunavointa in a seconda ideile celorlalti. Cum, lui ii place armonia si linistea, e bine sa nu creezi situatii conflictuale. 

Comunicativul
Este seful capabil sa infrunte orice situatie cu seninatate, dar actiunile lui precipitate pot genera derapaje in realizarea proiectelor. Este vesel, comunicativ, dar nu e prea atent la detalii. Niciodata nu il vei gasi stand inchis in birou. Nu poate sta locului o clipa, stie sa fie distractiv, popular, ceea ce nu e prea bine, fiindca subalternii tind sa-i incalce intimitatea si sa devina prea apropiati. Gandeste in mare si lucreaza in acelasi timp la mai multe proiecte.

Nu ii plac persoanele cu idei fixe si rutinate. Cauta colaboratori creativi, cu rapiditate in gandire. Ii plac ideile originale si oamenii inteligenti. Chiar daca are un simt al umorului dezvoltat, nu e bine sa intinzi coarda, nu uita ca el e seful. Fiind un tip care vorbeste, vorbeste si vorbeste, e bine sa stii sa il asculti. Cum el nu e genul care da atentie detaliilor, ar fi bine sa te implici tu in rezolvarea lor, sa te ocupi de agenda lui, sa ii amintesti de zilele de nastere sau de alte evenimente pe care are tendinta sa le uite. 

Meticulosul
Acest sef cere foarte mult de la subalterni, vrea in acelasi timp ordine si disciplina. Actioneaza in mod rational si metodic, evaluand mersul lucrarilor cu multa atentie. Cam obsesionat de munca lui, cere eficienta si perfectiune si din partea celorlalti.

E suficient sa fii foarte harnic si eficient, sa lucrezi in liniste, cu perseverenta, fara improvizatii, fara exagerari si sa obtii rezultate concrete. Daca vrei sa-l impresionezi trebuie sa ai biroul foarte ordonat si sa se vada ca dai importanta doar muncii. Daca vrei sa te intelegi cu el, trebuie sa-i arati ca iti place stilul lui metodic si planificat de a lucra. Inafara de asta, ai grija sa nu fii primul care rupe usa la sfarsitul programului de lucru. 

Creativul
Este un sef nonconformist, prefera un mediu de lucru stimulativ, cu multe schimbari, fiecare zi trebuie sa fie diferita de cealalta. Ii place tehnologia moderna, adora gadgeturile.
Nu impune respectarea unei ierarhii rigide, nimeni nu apreciaza libertatea mai mult decat el, si atunci fiecare este liber sa faca ce vrea, nu isi urmareste cu strictete subalternii. Este atras de aventura, de explorarea unor noi orizonturi.

Trebuie sa-ti arati entuziasmul pentru proiectul pe care ti-l prezinta. Sa fii totusi pregatit pentru situatia in care ii vine alta idee si proiectul in curs trece pe planul doi. Obisnuieste-te cu felul lui imprevizibil si volubil de a fi, cu faptul ca, fara sa fie tipicar, e destul de organizat. 
               
Protectorul
Este un sef cu o fire stabila, placuta, solara. Este foarte generos si se preocupa de starea fiecarei persoane de langa el. Este destul de practic si poate sa-si asume responsabilitati, dar cateodata este nesigur in luarea unor decizii importante, de aceea se bazeaza mult pe parerile celorlalti si pe colaborarea cu subalternii. Ii place sa creeze o ambianta armonioasa, unde fiecare sa se simta ca intr-o familie, unde fiecare are rolul lui si nu exista concurenta.

Trebuie sa fii amabil cu el, asa cum este si el cu subalternii. Ii place sa stie ca este apreciat, sa i se dea atentie, sa fie cocolosit, intrebat daca are nevoie de ceva. Nu uita niciodata o favoare care I se face, iar daca esti langa el in momentele dificile, nu uita sa te recompenseze pentru gestul facut. E bine sa contribui la pastrarea armoniei in cadrul grupului.

Inteleptul
Acest sef nu este avid de putere si de bani, el gaseste satisfactie in cautarea adevarului, in placerea studiului si analizei. De multe ori sta izolat in birou lui si viseaza cu ochii deschisi la un scop mai inalt. Ii place atmosfera calma. Nu ia decizii decat dupa ce le analizeaza in toate aspectele si implicatiile lor. Din cauza ca se simte nesigur, asculta parerile celorlalti si le ia in considerare. Este foarte exigent cu sine si cu subalternii.

Fata de un astfel de sef trebuie sa iti arati loialitatea si intelegerea in momentele cand are nevoie sa reflecteze izolat in biroul sau. Ii place sa faca pauze in timpul programului si sa aiba discutii filozofice sau mistice cu vreun colaborator. Apreciaza o atmosfera calma, subalterni disciplinati, care obtin rezultate fara sa-l deranjeze prea mult si care ii respecta intimitatea. 

Organizatorul
Pentru acest sef este ceva natural sa conduca, sa detina puterea. Este foarte perseverent, autodisciplinat, bataios, spune lucrurilor pe nume indiferent de consecinte, judecata lui e rapida si foarte sigura pentru ca e sustinuta de un proces mental logic. Are capacitatea de a accepta ideile altora, cu conditia ca unii ambitiosi sa nu-i submineze pozitia. Are talent organizatoric, ii plac lucrurile clare, nu face compromisuri niciodata. Pentru el nu exista jumatati de masura, uneori pare mai dur decat este in realitate. Nu ii place sa fie contrazis si pentru asta pare ca vrea sa aiba intotdeauna ultimul cuvant.

Pentru a-i face pe plac, este bine sa arati ca iti place sa lucrezi pentru el, ca ii accepti instructiunile primite, dar e bine sa fii creativ, sa pui ceva si de la tine. Incearca sa-ti organizezi bine munca, dar si sa gasesti o cale de comunicare cu el. 

 Democratul
Este un sef care tine cont de parerile si ideile subalternilor. Personalitate sensibila si altruista, doreste sa creeze o atmosfera de egalitate intre membrii grupului. Este generos, tolerant si vrea sa imparta beneficiile cu subalternii. Este foarte intuitiv si de aceea nu ii place sa fie dus de nas in legatura cu motivele nerealizarii lucrarilor, se bazeaza pe onestitatea celor din jur.

Pentru a-l atrage este bine sa contribui la tot ceea ce inseamna pastrarea bunelor relatii in cadrul grupului. Ii place sa participe la evenimentele importante ale subalternilor sai, aniversari, nunti, botezuri. Apreciaza oamenii care vor sa invete si sa se dezvolte. 

 Vizionarul
Este un sef cu aspiratii neconventionale. Este foarte tenace in alegerile sale, ambitios, dornic sa acceada la o cunoastere superioara. Are idei progresiste, inovative, revolutionare, pe care foarte putini le pot intelege si pe care le si exprima in orice ocazie. Neavand aspiratii materiale, este generos cu ceilalti. Uraste rutina, se plictiseste repede.

Ca sa intri in gratiile unui astfel de sef, trebuie sa-i provoci admiratia cu ideile tale creative, dar si cu capacitatea ta de a le pune in practica. Trebuie sa fii un sustinator al ideilor lui legate de binele general, de ajutorarea celor cu probleme, de a fi nepartinitor in relatiile cu ceilalti. O conversatie cu un astfel de sef trebuie sa fie interesanta si inteligenta. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pageviews last month